Inspiratiedag Natuurlijke speel- en leerruimte in de praktijk dinsdag 6 juni VOLZET

foto: www.springzaad.be

foto: www.springzaad.be

Rond natuurlijke speel- en leerruimte op school is er de laatste jaren heel wat te doen. Bijna iedereen heeft er al van gehoord of de talrijke mooie foto's op websites zoals www.springzaad.be of www.pimpjespeelplaats.be gezien. Veel scholen zijn overtuigd van de voordelen en willen hun speelplaats omtoveren in een kindgerichte en natuurlijke speel- en leerplaats.

Maar hoe begin je er praktisch aan? Hoe vind je middelen? Welke stappen moet je doorlopen om tot een succesvol project te komen? Hoe bevraag je de leerlingen en andere doelgroepen? Hoe zit het met veiligheid en netheid? Dit zijn slechts enkele vragen waar we directies, leerkrachten en ouders antwoorden op willen geven tijdens de inspiratiedag. De inspiratiedag gaat door in basisschool De Wegel in Eeklo, een school die de afgelopen twee jaar al heel wat ervaring opdeed en die ervaring ook wil delen met anderen. De inspiratiedag is ook het ideaal moment om te netwerken en vragen te stellen aan organisaties die voor begeleiding, workshops en eventueel zelfs middelen kunnen zorgen.

MOMENTEEL IS DE INSPIRATIEDAG VOLZET, u kan wel nog de documentatiemap opgestuurd krijgen die de deelnemers die dag krijgen, daarvoor stuurt u een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het programma:

8u30

ontvangst met koffie

9u

verwelkoming

9u10

natuurlijke speel- en leerruimten: wat en waarom? door Patrick De Deyne (Regionaal Landschap Meetjesland)

9u35

stappenplan: een voorbeeld door Katrien Brinckman (Basisschool De Wegel)

10u25

Hoe omgaan met veiligheid? Door Peter Dekeyser (Kind en Samenleving vzw)

11u10

pauze + infostanden met koffie en koek

11u40

op naar de speelplaats! rondleiding met Katrijn Gijsel van ontwerpbureau Fris in het Landschap

13u

gratis broodjeslunch + infostanden

14u15

Wat na realisatie: afspraken, onderhoud, netheid, gebruik in pedagogisch project door Kris van Ingelghem van Goodplanet

15u10

voorstelling project klimaatgezonde speelplaatsen en MOS door Tom GorrĂ© (dienst NME provincie Oost-Vlaanderen) en Sandra Vandevelde (MOS O-Vl)

15u50

slotwoord

16u

drink + netwerking (met standen provincie en MOS, RLM,...)

Locatie: Basisschool De Wegel in Eeklo, Burgemeester Lionel Pussemierstraat 120

wilgendorp webversie

foto: www.springzaad.be

De inspiratiedag is een initiatief van Regionaal Landschap Meetjesland, de provincie Oost-Vlaanderen en de provinciale MOS-begeleiding.

2012 logo NIEUWprovOVl