Eli

Eli Vandecasteele werkt zowel rond het thema natuur als landschap:

RLM werkt op verschillende manieren aan natuur. Soms staat één diersoort in de kijker, zoals de citroenvlinder, vleermuizensoorten, amfibieën, bijen, zwaluwen, kiekendief of uilen.
Soms ook geven we het gehele ecosysteem een duwtje in de rug, bijvoorbeeld met het project 'Gegronde Boomgaarden – Fruit met Pit', gesteund door Leader MLS en PDPO III.
Hoogstamboomgaarden zijn dé verzamelplaats bij uitstek voor talloze insecten, vogels en kleine zoogdieren; daarnaast is er de ondergroei van kruiden, en in het najaar het vele fruit. Heb jij een boomgaard of zou je er één willen? Heb je vragen of heeft een oudtante je een mooie anekdote nagelaten? 

Het Meetjeslandse landschap verdient een bijzondere bescherming, en daar draagt RLM aan bij. Zogenaamde 'kleine landschapselementen' (KLE) vormen de structuur: hagen en kanten, tronken of alleenstaande bomen bieden oriëntatie voor mens en dier.
Samen met de landschapsanimator organiseert Eli activiteiten zoals de cursus snoeien en enten van fruitbomen, de plantenverkoop (sinds 2014 'Meetjeslandse Plantdag'), demonstraties knotten,...
Het landschapsproject 'Horta' in de gemeenten Zomergem, Lovendegem en Waarschoot coördineert RLM in opdracht van netbeheerder Elia. Hier is de bouw van een nieuwe hoogspanningspost in open landschap de aanleiding om op grote schaal, op vrijwillige basis, KLE aan te planten bij landbouwers, particulieren en in gemeentebermen. Woon jij hier in de buurt of heb je bijgevoegde folder reeds in de bus gekregen, en voel je wat voor aanplant op jouw eigendom?

Contacteer Eli

0479 85 29 04 | E eli.vandecasteele[at]RLM.be